Sztárok, akik már nincsenek köztünk


Kategória:
Kedvencek, Kedvenc sztárok

Létrehozva:
2020-10-07 12:24:36

Cikk írója:
Léner Szilvia Mária


Sztárok, akik már nincsenek köztünk

Vannak olyan népszerű emberek, akikről évente megemlékeznek rajongóik, de vannak olyanok is, akik idővel a feledés homályába kerülnek, és már csak egy szép emlék, hogy valaha minket szórakoztattak.

Valaha ünnepelt sztárok voltak, mára azonban a többségükről megfeledkeztek. Nincsenek minden évfordulókor az újságok címoldalán, mint ahogy életükben sem a celebek botrányos életét élték. Mai írásomban olyan népszerű emberek után kutattam, akik önhibájukon kívül vesztették életüket, és nem kábítószer-túladagolásban, vagy alkoholmérgezésben.


1. Richard Griffits

A Harry Potter Vernon bácsiját játszó színész 2013. március 28-án, mindössze 65 éves korában szívműtétjét követően hunyt el. A sorozatban megjelenő unokaöccse, Daniel Radcliffe is a gyászolók között volt, amikor a Warwickshire-beli Szent Mária templomkertben emlékeztek meg róla. Griffiths jól ismert színpadi és képernyős színész volt, és 4 díjat is bezsebelt, köztük egy Tony-díjat, amit legjobb férfi szereplőként ítéltek neki oda egy színpadi alakítása miatt.


 

Forrás: refinancegold.com


2. Jim Davis

Úgy gondolom, sokan emlékszünk még a Dallasra, amelyben Jim Davis Jock Ewingot játszotta. Színészi karrierje azonban jóval a Dallas előtt kezdődött, első szerepét még a 40-es évek végén kapta, a Téli találkozó című filmben, ahol a legendás színésznő Bette Davis mellett játszott. Amikor a Dallasban 1978-ban megkapta Jock Ewing szerepét, már közeledett a hetvenes éveihez. A harmadik évad idején csontvelőrákot diagnosztizáltak nála, de ennek ellenére folytatta a forgatást, még parókát is viselt, hogy elrejtse hajhullását. A negyedik évadban már nagybeteg volt, az utolsó két részben nem szerepelt. Összesen 75 részben alakította Jock Ewingot, halála után még 15 részen keresztül “életben tartották” karakterét. A Dallas írói ugyanis úgy döntöttek, hogy halálát nem írják bele egyből a sorozatba. Tiszteletből nem akarták mással pótolni a szerepet, úgy gondolták, egyedül Davis képes eljátszani Jock Ewingot. Ezért később a történet szerint Dél-Amerikába ment az olaj miatt, és egy repülőgép-szerencsétlenség következtében meghalt. A valóságban 1981. április 26-án vesztette életét.